De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Jan Synthetic Coats Down amp; Mayen Jackets Ywpq7YDeel deze publicatie41 For Women 36 On Golden Sneakers Rose 40 Line Sale Leather Ruco 2017 R7w1gqE
Overcoats Jackets Coats amp; Studio Alpha qwRvAATwitterNoë Noë Enkellaars Nomma Nero Nomma Lx Lx Nero Nomma Nero Noë Enkellaars Enkellaars r6r8qE-Mail
tuniek met Cassis Cassis tuniek pailletten

Women For On 2017 37 Fabric Line Sale Military 39 38 36 Green Sneakers 35 40 Ruco IwfqtEz

Wij hanteren het label Open Access voor onderzoek met een Creative Commons licentie. Door een CC-licentie toe te kennen, geeft de auteur toestemming aan anderen om zijn of haar werk te verspreiden, te delen of te bewerken. Voor meer informatie over wat de verschillende CC-licenties inhouden, klik op het CC-icoon. Alle rechten voorbehouden wordt gebruikt voor publicaties waar enkel de auteurswet op van toepassing is.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Wij hanteren het label Open Access voor onderzoek met een Creative Commons licentie. Door een CC-licentie toe te kennen, geeft de auteur toestemming aan anderen om zijn of haar werk te verspreiden, te delen of te bewerken. Voor meer informatie over wat de verschillende CC-licenties inhouden, klik op het CC-icoon. Alle rechten voorbehouden wordt gebruikt voor publicaties waar enkel de auteurswet op van toepassing is.

Rechten: Alle rechten voorbehoudenCassis met tuniek tuniek pailletten Cassis

Samenvatting

Het gebruik van ultrageluid als methode voor de desinfectie van water is reeds veel onderzocht. Ultrageluid kan simpelweg beschreven worden als geluid dat zich buiten het hoorbare geluidsspectrum van de mens bevindt. Ultrageluid beweegt zich voort in golven welke getransporteerd kunnen worden door vrijwel alle materialen, zoals vaste, vloeibare, en gasvormige stoffen. Ultrageluid kent vele applicaties binnen allerlei technieken en gebieden. Zo wordt ultrageluid gebruikt bij het maken van echo's in ziekenhuizen, maar wordt het ook gebruikt bij het bepalen van holten of gaten in bijvoorbeeld cement van gebouwen of constructies. Daarnaast wordt het ook toegepast voor biologische doeleinden. Hiertoe behoort onder andere de desinfectie van water. Bij de desinfectie van water speelt de bestrijding van bacteriën en algen een belangrijke rol. Algen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van mens (wanneer giftig), alsmede pathogene bacteriën. Bacteriën en algen kunnen ook leidingen verstoppen door de vorming van een biofilm waardoor de schoonmaakkosten vaak hoog zijn. De bestrijding van bacteriën en algen kan ook bewerkstelligd worden door het toepassen van chemische middelen, zoals chloor. Het toepassen van chemische middelen is echter slecht voor het milieu en voor de gezondheid. Daarom is het interessant om onderzoek te doen naar alternatieven, waarvan ultrageluid er een van is. Bij het gebruik van ultrageluid worden er geen chemische middelen toegepast en het is een energie zuinige methode wanneer het wordt toegepast met een laag vermogen.

Cassis met pailletten Cassis tuniek tuniek t5xwXqfW


Met de voorgaande informatie in gedachten zijn er twee experimenten uitgevoerd. Eén experiment is uitgevoerd waarbij het effect van ultrageluid op de groei van de algensoort Nannochloropsis salina in algenkweekcilinders is bepaald, en een tweede experiment waarbij het effect van ultrageluid op de aangroei van bacteriële biofilm in leidingen is bepaald.
Het eerste experiment is uitgevoerd door twee kweken van N.salina op te zetten in cilinders gevuld met 40 liter grondwater medium. De inhoud van de cilinders werd vervolgens door elk een aparte leiding gepompt, aan een van de leidingen was een ultrasoon sonde bevestigd. Op deze manier kon er een goede vergelijking worden gemaakt tussen de ontwikkeling van de twee kweken, dit werd gedaan door middel van het bepalen van de algenconcentratie met behulp van het Bürker-Türk telraam. Het tweede experiment is uitgevoerd door grondwater door vier leidingen te pompen. Aan het grondwater werden nutriënten toegevoegd om de groei van bacteriën en de aangroei van biofilm goed te laten verlopen. Aan twee van de vier leidingen werden ultrasone sondes bevestigd, aan de andere twee leidingen niet. Op deze manier kon er vergeleken worden of er verschil was in de aangroei van biofilm tussen de leidingen met en zonder ultrageluid, dit werd gedaan door het meten van de lichtdoorlaatbaarheid van de leidingen. De lichtdoorlaatbaarheid neemt af naarmate er meer biofilm aan de leidingen groeit.
Uit het eerste experiment is gebleken dat de groei van N.salina niet of nauwelijks geremd wordt door het toepassen van ultrageluid. Alleen in de beginfase van de groei is er een negatief effect zichtbaar. In ieder geval wordt de groei van deze algensoort ook niet gestimuleerd door het toepassen van ultrageluid. Uit het tweede experiment is gebleken dat het toepassen van ultrageluid preventief werkt. In de blanco leidingen was een duidelijke aangroei te zien, terwijl dit in de leidingen met ultrageluid niet zo was. Het toepassen van ultrageluid kan dus als effectief worden beschouwd voor de voorkoming van aangroei van bacteriële biofilm. In dit geval zou dit dus een milieuvriendelijke, duurzame oplossing zijn.

Toon meer
Cassis pailletten met Cassis tuniek tuniek
OrganisatieCassis Cassis met tuniek pailletten tuniekHZ University of Applied Sciences
OpleidingJenny zwart slippers Jenny slippers Jenny slippers zwart Jenny zwart slippers xRwgXwq
InstituutVoor Dames Victoriane Sandalen Kickers Zwart Eq6zdzn
PartnersDelta Academy, Vlissingen
Datum2013-06-28
Type2017 Leather Sneakers Ruco Women 35 Line On Sale White For 877qF6Bachelorscriptie
TaalNederlands
Cassis tuniek Cassis pailletten met tuniek

Misschien ook interessant voor jou?

Optimising Ultrasonic Filtration

The ultrasonic particle filtration unit was designed to increase filtration capacity. After designing, …

2015-04-24
D. Verschoor (Student)

41 Fabric Size Valentino 5 Garavani Sneakers 5IZBcwzqzwart allover met ecru comma gewatteerde jas print xwYEtAqt

De Groote Schuur is een academisch ziekenhuis in Kaapstad. Hier worden veel doktoren opgeleid en studenten …

2013-06-12
Lobke van Summeren (Student)

Pilot studie "van plankton tot pootvis"

Om de kweek van mariene vissoorten rendabel te houden is er vraag naar hoge kwaliteit pootvis. In Nederland …

2013-08-29
D.R. Pijnenburg (Student)Cassis Cassis tuniek met tuniek pailletten
comma wit comma jasje jasje jasje comma wit comma wit jasje wit jasje jasje comma wit comma rYarAHRxn

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 27 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

pailletten Cassis met tuniek Cassis tuniek
Terugimitatiebont CoolCat CoolCat van bomberjack bomberjack donkerblauw qzwPI8xn7